K.C. JONES – QUEEN OF THE IN BETWEEN

Artiest info
Website
facebook
Label: KC Jones Music / Free Dirt Service Co.

(Kelly) K.C. Jones is een Amerikaanse songschrijfster en zangeres die in haar thuishaven in Lafayette, Louisiana sinds meerdere jaren deel uitmaakt van de lokale Cajun-formaties ‘Feufollet’ en ‘T’Monde’. Maar ze besloot nu om voor het eerst met een soloalbum en eigen nummers naar buiten te treden via de release van haar debuutplaat “Queen Of The In Between”. Daarop horen we haar meer en meer in de richting van rootsmuziek, country en Americana evolueren met een serie van tien knappe songs die ze allemaal zelf van teksten en muziek heeft voorzien.

Wie houdt van zangeressen als Eilen Jewell, Iris DeMent, Kacey Musgraves of Lydia Loveless zal zeker ook zijn geliefde gading kunnen vinden bij K.C. Jones en haar liedjes op deze plaat. Wij gingen vooral overstag bij het horen van haar melancholische countryballads op dit album zoals de heerlijke albumtiteltrack “Queen Of The In Between”, “Stop On The Way” en vooral het beklijvend mooie “Holding Out On Me”, maar ook “I Didn’t Mean It” en de akoestische afsluiter “Lost My Way” verdienen meerdere draaibeurten op uw stereo-installatie te krijgen.

Maar dat ze ook best overweg kan met wat meer swingende countryrocksongs bewijst ze in de openingstrack “Beginnings And Ends” en in “I’ve Got Time”. Ook het lijstje van instrumentalisten die haar bijstonden tijdens de opname van dit album is behoorlijk indrukwekkend. De bekendste namen als gitarist en albumproducer Joel Savoy, pianist-gitarist Chris Stafford, bassist Trey Boudreaux en drummer Jim Kolacek komen allemaal uit de wereld van de lokale Creole- en Cajun-muziek van Lafayette, Louisiana.

Voor ons is deze K.C. Jones een heuse maar zeer aangename ontdekking wiens muzikale carrière we in de toekomstige jaren met veel plezier zullen blijven opvolgen want met dit soort sfeervolle liedjes zoals te horen op haar album “Queen Of The In Between” zal ze ons in de volgende jaren zeker nog vaak kunnen plezieren.

(valsam)